20 Haziran 2010 Pazar

EDG-Nemesis 4.4 Jay G. Miner Edition CCcam 2.1.4 Turkish Original Mod by toddler 20.06.2010

Bugün "Father of the Amiga" (Amiga'nın Babası) olarak bilinen Jay G. Miner'ın 16. ölüm yıldönümü. Amiga'nın benim hayatımda çok özel bir yeri vardır ve bu imajı Jay G. Miner ve Amiga'ya ithaf ediyorum. O kendi rüyasını gerçekleştirirken benim gibi birçok insana yeni ve bambaşka bir dünyanın kapılarını araladı. Jay G. Miner'ı şükranla anıyor ve teşekkür ediyorum.

AMIGA, bir Amerikan rüyası. Onun doğuşu, bir yaratıcının mükemmel bir video oyun makinesi hayalinden ve üç ticaret adamının bilgisayar piyasasına girme fikirlerinden kaynaklanıyor. AMIGA, bir grup bilgisayar çılgını tarafından dünyaya getirildi, olağanüstü bir şans ve ekibin özverisiyle son anda başarısızlığa uğrayıp tarihe gömülmekten kurtuldu. Bugün artık yakından tanıdığımız AMIGA son derece zor bir doğum yaşadı. Ayrıca birden fazla babaya sahip olduğu da söylenebilir.

İşin başlangıcı Florida'lı üç doktora dayanıyor. Bunlar mesleklerinde çok para kazanmışlardı ve 1982 yılında şanslarını bilgisayar alanında denemeye karar verdiler. Apple II'nin kazanmış olduğu olağanüstü başarı onları çok etkiledi ve yeni bir bilgisayar geliştirme amacıyla birikimlerini biraraya getirerek yedi milyon dolarlık bir sermaye oluşturdular. Bilgisayar sektörü için küçük sayılabilecek bu sermayeyle, hayallerindeki makineyi geliştirmelerine yardım edecek kişileri aramaya başladılar. Bu arayış sırasında, Atari firmasında ünlü çip tasarımcısı Jay Miner'e rastladılar. Miner'in en tanınmış yapıtlarından biri, Atari 800XL'de kullandığı ve 8 bitlik bilgisayarlardaki en verimli video çiplerinden biri olarak kabul edilen grafik çipi "Antio" idi.

Jay Miner, bu üç işadamının teklifinden çok etkilendi. Uzun zamandan beri kendi denetimi ve rejisörlüğü altında yeni bir makine geliştirmeyi hayal ediyordu. Floridalı üç adamın kendisine sunmak istedikleri şansı hemen yakaladı. Tek bir koşulu vardı: Bir bilgisayar yapmak istemiyordu. Hayalindeki makine, bilinen bütün bilgisayarlarda elde edebileceklerden daha mükemmel bir video oyunu makinesiydi. Bu makine o denli hızlı ve o denli iyi grafiğe sahip olmalıydı ki, en gelişkin uçuş simulasyonuna uyabilmeliydi. Çünkü Jay Miner için mutlak oyun fikrinin en iyi cisimleştiği şey, bir uçuş simulasyonuydu.

Hikayenin devamını buradan okuyabilirsiniz.

Bu imaj Jay G. Miner anısına hazırlandığı için diğerlerinden biraz farklı hazırladım. İlk fark 2 adet açılış resmine sahip olması. Aşağıda da göreceğiniz gibi ilk resimde Jay G. Miner, Amiga 1000 ve Amiga'yı yaratan ekibinde maskotu olan sevimli köpek Mitchie yer alıyor. İkinci resim ise imajlarda sürekli kullandığım Planet Amiga isimli resim. Bu resimde yer alan renkli topun adı "Boingball" ve kendisi Amiga'nın ilk logosudur. Boingball'daki kırmızı renge atfen kırmızı tonlarda bir skin seçtim. Umarım beğenirsiniz.
Diğer bir yenilikde mdu lnb kullananlar için. Mdu1, Mdu2 ve Mdu4 tipi lnb kullananların standart dışı lnb ayarlarından lof ayarlarını yapıp Eutelsat uydusunu taratmaları yeterli olacaktır. Frekans girmeye gerek yoktur.

- Time bomb yoktur.
- CCcam 2.1.4, CCcam Info, Ecminfo, Ngrab ve Teletext imaja entegredir.
- İmajda Türkçe ve İngilizce vardır.
- Multiline9 Red skin kullanılmıştır. CCcam server bilgilerini gösterir.
- Güncel 4 uydulu Satellites.xml dosyası kullanılmıştır. (Turksat, Hotbird, Eutelsat ve Astra)
- Mdu1, Mdu2 ve Mdu4 lnb kullananların lof ayarlarını yapıp taratmaları yeterlidir.
- Açılışta iki açılış resmi kullanılmıştır. Sırayla görünürler.
- Extra.url (addons) imaja eklenmiştir.
- Kanal Listesindeyken help tuşu ile kanal liste görünümü değiştirilebilir.
- Hafızanın %82'si boştur.



Daha fazla ekran görüntüsü ve download için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder